Welkom op de informatie pagina voor omwonenden.

Op deze pagina vinden jullie informatie over Intercamp, en met name over Intercamp 2019 dat plaatsvind van 7 tot en met 10 juni op het Landgoed Middachten in De Steeg.

Inter-wat?

Intercamp is een jaarlijks terugkend en internationaal georganiseerd Scouting evenement dat sinds 1967 in het Pinksterweekend wordt georganiseerd. Elk jaar neemt een ander land de organisatie op zich en komen zo’n 4000 Scouts (tussen de 11 en 17 jaar oud) en hun begeleiders (18+) naar het kampterrein.

Ons doel is het bevorderen van vriendschap en goede wil tussen de deelnemende landen. Uiteraard wordt het kamp en het programma gebaseerd op de onderliggende principes van Scouting.

Wat doen we tijdens Intercamp?

Tijdens Intercamp zijn er voor onze deelnemers gedurende de hele dag activiteiten. Op de zaterdag en zondag wordt er zowel op het terrein als in de omgeving activiteiten georganiseerd. Zo worden onze deelnemers onder andere uitgedaagd om een flinke Hike te lopen. Het thema van Intercamp 2019 is “Be a part of nature” en dat betekend dat we extra activiteiten in de natuur, rond plant en dier organiseren. Gezelligheid staat uiteraard centraal, en gedurende het hele kamp is er voldoende plek en tijd om elkaar beter te leren kennen.

Programma

  • Aanloop vanaf dinsdag 11 juni: Opbouw infrastructuur

 

  • Vrijdag 7 juni: Aankomst en opbouwen Kampement
  • Zaterdag & Zondag 8/9 juni: Programma op en rond het Terrein
  • Maandag 10 juni: Sluiting en vertrek van de Scouts

 

  • Uitloop: Afbraak infrastructuur en herstel terrein

Bezoekersdag

Ons kampterrein is gedurende Intercamp in verband met veiligheidsredenen gesloten voor bezoek. Om jullie ook de mogelijkheid te geven om te ervaren wat Intercamp inhoud en kennis te maken met Scouting wordt er op zondag een bezoekersavond georganiseerd van 18u tot 22u. Op deze pagina vinden jullie te zijner tijd meer informatie hierover.

Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni zullen telkens de helft van alle ruim 4000 deelnemers een Hike (wandeling) afleggen in de omgeving van Middachten. Op de afbeelding zien jullie de route. Op de route van hike kan je dus een hoop Scouts tegen komen. Verder zijn er op verschillende plekken posten met allerlei activiteiten.

In de aanloop naar, en gedurende het evenement zullen er in overleg met de gemeente Rheden allerlei verkeersmaatregelen worden afgekondigd om de veiligheid van deelnemers en voorbijgangers te waarborgen. We verzoeken u dan ook om kennis te nemen van deze maatregelen en rekening te houden met enige vertraging op de aankomst- en vertrekdag.